Stadsgehoorzaal opent tentoonstelling “Unnatural Selection” van Tim Juffermans

ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum 

19 augustus t/m 30 november

Beeldend kunstenaar Tim Juffermans richtte tien jaar geleden Studio 071 op. Gevestigd in Leiden, waar hij ook woont met zijn extreem oude en zeer gevaarlijke kat (stoeipoes). Ter gelegenheid van zijn tienjarig jubileum exposeert hij zijn werk in de Stadsgehoorzaal Leiden. Naast al bekende werken, worden er nieuwe werken in de expositie getoond.

Tim Juffermans, ook bekend als Timit, studeerde in 2008 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, in de afstudeerrichting Illustratie. 

Tim combineert in zijn kunst regelmatig natuur en techniek. Hij maakt surrealistische schilderijen en tekeningen. Hij wordt onder andere geïnspireerd door illustraties, animatie & film, typografie, comics, tattoo’s en David Attenborough.

Zijn reis naar Colombia tien jaar geleden vormde de start voor zijn werk. In dit Zuid-Amerikaanse land maakte hij een rafttocht in de bergen. Tijdens deze tocht hoorde hij een geluid dat hem deed denken aan een tattoo machine, een apparaat dat hem niet onbekend is…. De gids vertelde hem dat dit geluid geproduceerd werd door een piepklein vogeltje. Het vogeltje bleef onzichtbaar, totdat Tim op een stuk papier naar zijn eigen rijke fantasie deze tatoeëervogel ontwierp. Op het eerste gezicht een normale vogel, maar met een tattoo machine als kop. De laatste tien jaar groeide Tim’s werk uit tot een wereld met een post-apocalyptische toekomstvisie. De mens is naar de achtergrond verdwenen, maar de sporen die de mensheid heeft achtergelaten zijn deel geworden van het landschap.

De tentoonstelling “Unnatural Selection” met zijn werken is van 19 augustus t/m 30 november te zien in Stadsgehoorzaal Leiden.

De tentoonstelling wordt officieel geopend door de dichter Rene Oskam om 20:15

Entree: gratis

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Adres: Breestraat 60, 2311 CS Leiden

 

Iets gaafs gezien en wil je het kopen?