Illustrator gezocht, waar beginnen met zoeken?

Je kunt verschillende redenen hebben waarom je een illustrator zoekt. De meeste mensen die eerder al een illustrator hebben gezocht, zochten er bijvoorbeeld één om hun verhaal of boodschap te versterken. Wat jouw reden ook is, bij Studio 071 ben je aan het juiste adres.

Illustrator gezocht, wie zou dit kunnen zeggen?

Zoals hierboven al werd benoemd, gebruiken mensen een illustratie doorgaans om hun verhaal of boodschap kracht bij te zetten. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. Bovendien kan een pakkend beeld iemands aandacht trekken, waardoor diegene bijvoorbeeld getriggerd wordt een verhaal te lezen.

Bij een illustrator denken mensen over het algemeen aan iemand die bijvoorbeeld de illustraties in een boek maakt. Echter zijn er veel uiteenlopende bedrijven en organisaties die een illustrator kunnen inschakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan festivals en poppodia, maar ook aan winkelketens en bedrijven in de industrie. Iedereen die een specifieke afbeelding of bepaald ontwerp nodig heeft kan de hulp van een illustrator inschakelen.

Waarom een illustrator inschakelen?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf jouw verhaal of boodschap van een illustratie te voorzien. Echter komt er veel meer kijken bij het maken van een illustratie, dan dat op het eerste gezicht lijkt.  Illustreren is een ambacht die je niet zomaar onder de knie krijgt. De meeste professionele illustratoren hebben een opleiding gevolgd waar zij hebben geleerd hoe zij het beste een boodschap kunnen verwerken in een afbeelding

Als je wilt dat jouw verhaal of boodschap wordt versterkt door een goed in elkaar zittende illustratie, kun je dus het beste de hulp van een professionele illustrator inhuren. 

Wie zit er achter Studio 071?

Tim Juffermans is zo’n professionele illustrator. Sinds 2009 is hij de eigenaar van ontwerpbureau Studio 071 waar hij onder het pseudoniem Timit werkt. Tim heeft gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam met als afstudeerrichting Illustratie.

Via Studio 071 ontwerpt Tim onder andere huisstijlen, logo’s en posters. Daarnaast heeft hij ook muren in openbare ruimtes voorzien van prachtige, grootschalige schilderingen. In zijn werk zie je invloeden terug van streetart, comics, animatie, tattoos, David Attenborough en meer. Een deel van zijn werk kun je hier bekijken.

Waarom kiezen voor Studio 071?

Door de jaren heen heeft Tim veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van verschillende illustraties voor verschillende doelgroepen en doeleinden. Als je kiest voor Studio 071, kun je dan ook rekenen op zorgvuldig ontwikkelde designs. Zijn zeer individuele en zorgvuldig ontwikkelde designs verbinden onlosmakelijk autonome kunst en het gericht aanspreken van de doelgroep. Hierdoor creëert Tim originele en krachtige afbeeldingen met een persoonlijk tintje, waarmee alle opdrachtgevers van Studio 071 zich onmiddellijk herkenbaar onderscheiden van hun concurrenten. Bovendien luistert Tim naar jouw wensen en denkt hij graag met je mee. Hierdoor kan hij echt uniek werk op maat leveren. Heb je bepaalde wensen? Dan kun je ze gerust aan Tim voorleggen, waarna hij voor je aan de slag gaat. Tijdens het hele proces zal Tim jou vragen wat je van het werk tot dan toe vindt. Hierdoor blijf je inspraak houden in wat de uiteindelijke illustratie wordt en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Zijn zeer individuele en zorgvuldig ontwikkelde designs verbinden onlosmakelijk autonome kunst en het gericht aanspreken van de doelgroep.

Wil jij graag een tof design?

Heb jij al ergens een oproep(je) geplaatst met als kop ‘Illustrator gezocht’? Haal het dan direct weg en neem contact op met Tim. Hij gaat graag met jou in gesprek om te zien wat hij voor jou kan betekenen. Je kunt hem bereiken door te bellen naar +31614698181 of door een e-mail te sturen naar tim@studio071.nl.