Tekeningen

In opdracht werken is leuk maar soms wil je ook dingen maken waar opdrachtgevers niet om vragen. Naast commissies maakt Tim dus ook autonome tekeningen en schilderijen. Een paar jaar geleden maakte hij iets mee wat hem niet meer losgelaten heeft en uiteindelijk het fundament van zijn werk vormde.

Colombia, San Gil, maart 2010. 

Tijdens een rafttocht in de bergen op de Rio Fonce hoorde Tim iets wat leek op het geluid van een tatoeëermachine. De gids vertelde hem dat dit een klein vogeltje is dat zulk geluid produceert. Het vogeltje bleef onzichtbaar, maar juist daardoor raakte zijn fantasie geprikkeld. Eenmaal thuis ontwierp hij een tatoeëervogel. Het vormde het begin van de combinatie van natuur en techniek in zijn werk. Over de jaren groeide het werk uit tot een eigen wereld, een post-apocalyptische toekomstvisie. De verbeelding van biotopen waarin de natuur zich heeft toegeëigend wat de mens heeft geproduceerd, zodat er nieuwe, surreële levensvormen zijn ontstaan. De mens is naar de achtergrond verdwenen, maar zijn sporen zijn een integraal deel geworden van het landschap.

Dat is in een (tatoeëer) vogelvlucht waar dat autonome werk dus overgaat. Je vraagt je nu natuurlijk af of dit te koop is? Dat is het zeker, dus……….(wacht niet, neem contact met hem op en maak jezelf gelukkig met een kunstwerk).

Hangt er ook eentje bij jou binnenkort?

Laat het mij weten