Tekeningen

In opdracht werken is leuk, maar daar kun je niet dag en nacht mee bezig zijn. In zijn vrije tijd is Tim daarom zoveel mogelijk bezig met het maken van vrij werk. In het voorjaar van 2010 maakte hij iets mee wat hem daarna niet meer heeft losgelaten en uiteindelijk het fundament van zijn hedendaagse kunst vormde.

Hij maakte een rafttocht in de bergen over de Rio Fonce (Colombia) toen Tim iets hoorde wat hem veel deed denken aan een tattoo machine, een geluid dat hem niet vreemd is. Verwoed keek hij om zich heen, zoekende naar een tattoo shop ergens tussen de bomen van de jungle. De gids lachte om Tim en vertelde dat het geluid dat hij hoorde geproduceerd werd door een piepklein vogeltje. Het vogeltje bleef onzichtbaar en hierdoor sloeg Tims toch al rijke fantasie op hol. De rest van de rafttocht heeft hij zitten peinzen over hoe een vogel eruit zou moeten zien die dat soort geluid maakt. Toen hij eindelijk weer in de nabijheid was van een stuk papier en een potlood ontwierp hij een tatoëervogel, een op het eerste oog doodnormale vogel, maar met een tattoo machine als kop. Dit was de eerste keer dat Tim natuur en techniek met elkaar combineerde in zijn werk. Door de jaren heen groeide dit werk uit tot een eigen wereld met een post-apocalyptische toekomstvisie. In dit werk verbeeldt hij biotopen waarin de natuur zich heeft toegeëigend wat de mens heeft geproduceerd. Hierdoor zijn er in zijn werk nieuwe surreële levensvormen ontstaan. De mens is naar de achtergrond verdwenen, of zelfs uitgestorven, maar de sporen die de mensheid heeft achtergelaten zijn een integraal deel geworden van het landschap.

Een selectie van het werk van Tim is nog te koop. Heb jij interesse in één of meerdere werken die Tim als kunstenaar heeft gemaakt? Neem contact op!

Hangt er ook eentje bij jou binnenkort?

Laat het mij weten