Waarom een huisstijl ontwikkelen?

Je bent er misschien al mee doodgegooid: je ‘moet’ een huisstijl (laten) ontwikkelen voor alles. Maar wat is het en waarom moet het dan? Een huisstijl is een complete stijl, die jouw (bedrijfs)identiteit uitdraagt. De visuele kant van jouw merk dus. Beetje abstract nog? Denk bijvoorbeeld aan de website, tijdschrift of drukwerk. En allerlei combinaties! Onder een huisstijl verstaan we echt ieder detail: kleuren, patronen, lettertypes, illustratiesstijl, lijndiktes, you name it. Elk element speelt een rol in de identiteit die jij wilt laten zien.

Wat moet ik er dan mee?!

Denk even aan de IKEA. Dan zie je meteen geel en blauw voor je, rechtdoorzee grote letters, strakke vormen, veel witte achtergronden, toch? Dat is wat een huisstijl kan doen. Na het ontwikkelen pas je ‘m toe op alle plekken waar je een persoonlijke stijl wilt laten zien. Want je wilt een herkenbaar merk uitdragen! Iets waardoor iedereen meteen ziet dat jij het bent. Daarom is het ook belangrijk dat jouw huisstijl overal doorgevoerd wordt. Dus niet alleen op de site, maar bijvoorbeeld op de omslag van jouw boek (zoals deze!).

Klinkt nuttig, maar ook heftig!

Eerlijk is eerlijk, een huisstijl ontwikkelen en toepassen is niet in een dagje gedaan. Daarom is het slim om dat door een professional te laten doen. Laten wij nou net handige professionals zijn die dat kunnen.. Samen gaan we zitten en bespreken we eerst wat jouw merk precies inhoudt. Wat heb je al staan en wat moet er nog bijkomen? Waar heb je zelf nog helemaal niet aan gedacht? Daarmee kunnen we opmaken wat er allemaal moet gebeuren.

Wie anders dan Studio 071

10 jaar geleden begon Tim Juffermans met Studio 071. Hij is illustrator en houdt van lekker persoonlijk. Geen managementlagen waar je doorheen moet ploegen. En daarom is het contact met jou ook zo direct! Samen kunnen jullie bedenken wat er wel of niet past bij jouw huisstijl ontwikkelen. Zo krijg je een hele persoonlijke huisstijl, waar je zelf actief bij betrokken bent.

Hoe werkt het met Tim?

De eerste stap is een vrijblijvende afspraak met Tim. Wat is jouw merk? Wat voor stijl vind je zelf mooi (of spuuglelijk)? En waar moet de stijl worden toegepast? Samen maken jullie een plan van aanpak, met alles erop en eraan. Tim gaat dan aan de slag met een ontwerp: kleuren, vormen en lettertypes. Hij ligt ook toe wat zijn inspiratie en gedachtegang was. Dan is er ruimte voor jouw feedback en gaat Tim dat verwerken in de volgende stap. Zo komen jullie samen tot een persoonlijke huisstijl.

Wil jij aan de slag met een huisstijl ontwikkelen?

Zin om te starten? Laat Tim jouw identiteit visueel maken in een huisstijl. Je kunt hem bellen voor een gesprek op 0614698181 of mailen naar tim@studio071.nl