Illustraties in kinderboeken? Altijd! 

Je kunt er niet omheen: illustraties horen bij kinderboeken als hutspot bij Leiden. Ze maken het verhaal levendig en kleurrijk. En jouw kleine bengel kan stiekem plaatjes kijken als lezen nog niet gaat. Deden we zelf vroeger ook.

Tekenend voor een nieuwe klassieker

Denk even terug aan jouw kindertijd. Je herinnert je direct welke stijl er bij Jip & Janneke of Rupsje Nooitgenoeg hoorde. Zo werkt het met illustraties, vooral in kinderboeken! Een goede illustratie past bij je verhaal, maar biedt ook wat extra’s. Platte tekeningen met felle kleuren geven een heel ander gevoel dan zachte lijnen in pastel. En ze moeten een steengoede match zijn met het verhaal. Daarom weet je 20 jaar later nog hoe Pluk van de Petteflet eruit zag.

Hoe kom je aan die illustraties?

Het woord zegt het al: een illustrator is bijzonder geschikt om jou uit de brand te helpen. Een illustrator maakt afbeeldingen voor verschillende opdrachten; bijvoorbeeld illustraties voor kinderboeken (maar ook tijdschriften, posters of flyers). Een goede illustrator weet precies welk gevoel een afbeelding moet uitstralen en welke stijl bij jouw idee past.

Laat Studio 071 jouw kinderboek illustreren!

Studio 071 bestaat al 10 jaar en is de ideale plek om een set illustraties te laten maken. Voor kinderboeken, voor verpakkingen of voor een magazine. Illustrator Tim Juffermans houdt van een professionele, persoonlijke aanpak. Denk aan veel contact en regelmatig feedback op verschillende momenten. Zo heb je aan het einde van de rit een unieke, persoonlijke illustratie!

Hoe werkt het proces bij Studio 071?

Tim maakt een eerste afspraak met je om samen te praten. Wat is jouw idee? Waar moet de illustratie voor gemaakt worden? Welke stijl spreekt jou aan? Als jullie allebei enthousiast zijn, gaat Tim schetsen maken voor je. Hij legt uit wat zijn inspiratie is en wat het denkproces was. Daar kun jij feedback op geven, voor hij verder gaat met een ontwerptekening. Met de ontwerptekening doen jullie hetzelfde en daarna maakt Tim de echte illustratie.

Wil jij Tim illustraties laten maken voor jouw kinderboeken?

Enthousiast geworden? Zet Tim aan de slag met illustraties voor jouw kinderboeken, magazines of flyers! Je kunt een vrijblijvend eerste gesprek plannen bij Studio071. Bel Tim op 0614698181 of mail naar tim@studio071.nl.